Sastanak s predstavnicima Mjesnih odbora Bujavice i Jagme o pitanjima komunalne tematike

Predsjednici Mjesnih odbora Bujavice i Jagme, Ksenija Utješinović i Momčilo Rađenović, zajedno s predsjednikom Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Lipika i gradskim vijećnikom Darkom Derenjem 11. veljače su se sastali s lipičkom gradonačelnikom Vinkom Kasanom i direktorom komunalnog poduzeća Lipkom Marijanom Strgancem kako bi razgovarali o tekućim pitanjima komunalne tematike na području tih lipičkih naselja.

Naglasak je bio na nastavku uređenja društvenih domova u Bujavici i Jagmi, zapravo na izradi izolacije toplinske vanjske ovojnice – fasade na ovim objektima te završetku limarije na krovištima. Bilo je govora i o nerazvrstanim cestama, odnosno o održavanju prohodnosti puteva, njihovu nasipavanju te asfaltiranju jednog dijela ceste u Bujavici. Komentirao se i problem vodoopskrbe, posebno u ljetnim mjesecima za čije će se rješavanje pokušati pronaći adekvatna solucija.

Uređenje mjesnih groblja

Jedna od tema je bilo i uređenje mjesnih groblja, ne samo u ova dva naselja, nego i u Livađanima i Subockoj. Naime, kako je istaknuo direktor Strganac, ova potonja groblja bila su minski sumnjiva, a sad su se stekli uvjeti za njihovim čišćenjem te održavanjem i evidentiranjem vlasnika grobova; poput preostalih mjesnih groblja koje komunalno poduzeće Lipkom održava.

Zadovoljstvo programima socijalnih mjera

Gradonačelnik Kasana je istaknuo da su analizirani i programi socijalnih mjera, a predstavnici mjesnih odbora su izrazili zadovoljstvo programom Zaželi te Pomoć i njega u kući koji puno znače za starije mještane ovih naselja.

Postavljanje javne rasvjete u Gornjem Čagliću

Dogovoreno je i postavljanje javne rasvjete u Gornjem Čagliću. Stvorene su sve pretpostavke, HEP je osigurao mrežu te će ondje biti postavljene lampe. Također, rasvjeta će biti uređena i u dijelu Lipičke ulice koji ide od staklenika u smjeru Subocke pa će lampe biti postavljene i ondje.