U Donjem Čagliću u novoizgrađenoj crkvi svetom misom proslavljeno Jurjevo.

Dan svetog Jurja Mučenika, zaštitnika Donjeg Čaglića, proslavljen je danas svetom misom u novoizgrađenoj župnoj crkvi posvećenoj ovom kršćanskom mučeniku.

Misno slavlje u ponovno izgrađenoj crkvi kojoj još predstoji samo obnova fasade i koja je prije trideset godina do temelja srušena u Domovinskom ratu od strane pobunjenih Srba i Jugoslavenske narodne armije, vodio je vlč. Roko Ivanović, upravitelj Župe sv. Franje Asiškog u Lipiku, upravitelj Župe sv. Jurja Mučenika u Čagliću i dušobrižnik u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku, a uz župljane i stanovnike Čaglića svetoj misi prisustvovao je i gradonačelnik Vinko Kasana.

Sveti Juraj Mučenik u crkvenoj ikonografiji prikazan je kao vitez na konju koji ubija zmaja koji je simbol zla. U kršćanskoj vjeri ubraja se u jednog od 14 pomoćnika u nevolji, rodio se u Kapadociji, području današnje Turske u 3. stoljeću, a umro je mučeničkom smrću za Dioklecijanovog progona kršćana 303. godine. Sveti Juraj se vrednuje kao simbol kršćanske hrabrosti koji je ostao čvrst u svom uvjerenju.