U Lipiku obilježen Dan antifašističke borbe

Povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe kod fontane staklenog lipicanca na južnom ulazu u Lipik gdje se nalazi spomenik žrtvama Drugog svjetskog rata, zapaljene su svijeće i položeni vijenci u čast svih stradalih u tom tragičnom ratu koji se na području naše zemlje vodio od travnja 1941. pa sve do svibnja 1945. godine.

Obilježavanje Dana antifašističke borbe održano je u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik, a uz članove Udruge predvođene predsjednikom Darkom Derenjom, obilježavanju su nazočili predsjednik Županijske skupštine i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, zamjenik požeško-slavonske županice iz redova srpske nacionalne manjine Nikola Ivanović i zamjenica gradonačelnice Pakraca iz redova srpske nacionalne manjine Mirsada Damjanović Popović.

Nakon komemoracije kod spomenika na južnom ulasku u grad, zapaljene su svijeće kod spomen-obilježja poginulim braniteljima Lipika tijekom Domovinskog rata 1991. godine te kod spomenika poginulima u antifašističkoj borbi od 1941. do 1945. na gradskom groblju u Lipiku