Ubrzo započinje adaptacija Društvenog doma u Kukunjevcu

U Maloj vijećnici smještenoj u zgradi lipičke Gradske uprave danas je potpisan ugovor o adaptaciji objekta Društvenog doma u Kukunjevcu kojim će se njegov unutarnji prostor u sklopu projekta „Buz – Bajkeri u zajednici“ preurediti, odnosno prilagoditi i opremiti za potrebe korisnika Društvenog doma i članove  Moto kluba „Iohannites“ Lipik čije su klupske prostorije smještene u dotičnom objektu. Ugovor su u prisutnosti lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane potpisali Mario Miroslavić, predsjednik Moto kluba „Iohannites“ Lipik i Zlatko Visković, vlasnik obrta Visković čiji će djelatnici izvoditi radove koji započinju kroz desetak dana.

Vrijednost ugovora s PDV-om iznosi 361.670,94 kune, a radovi se odvijaju u sklopu projekta „Buz – Bajkeri u zajednici“ čija je sveukupna vrijednost će 1.384.740,00 kuna.

Moto klub „Iohannites“ Lipik, koji prikuplja pojedince različitih karakteristika, ali s istom potrebom za socijalnom interakcijom, u partnerstvu s Gradom Lipikom i Stolnoteniskim klubom “LiPa” nositelj je ovog projekta kojeg su pripremili djelatnici Lipičke razvojne i turističke agencija LIRA.

Cilj projekta je  uključiti mlade i starije osobe kroz socijalnu interakciju u lokalnu zajednicu i time povećati iskoristivost prostora Grada Lipika koji je dan na korištenje upravo Moto klubu „Iohannites“. Naime, u Društvenom domu se nalaze i njihove klupske prostorije, a cjelokupna unutrašnjost objekta će kroz projekt biti u potpunosti obnovljena te prilagođena za provođenje predviđenih aktivnosti.

Projekt će obuhvatiti čitav niz sudionika koji će sudjelovati u osmišljenim aktivnostima, odnosno edukacijama i kreativnim radionicama, od kojih će se poneke ponavljati unutar dvije godine, koliko traje projekt, kako bi nove zainteresirane osobe također mogle sudjelovati.