Uoči blagdana Svih svetih: Naklon pred herojima i povijesti

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, predstavnici Grada Lipika, na čelu s gradonačelnikom Lipika Vinkom Kasanom, polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona odali su počast hrabrim pojedincima i događajima koji su obilježili povijest grada i stvaranje suverene Hrvatske.

Takvim činom, gradski su se predstavnici poklonili ispred spomenika poginulim braniteljima Lipika 1991. godine na glavnom trgu, kao i ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu.

Nakon toga pošli su na gradsko groblje u Lipiku gdje su poštovanje iskazali ispred spomenika hrvatskim braniteljima te kod spomen obilježja stradavanja civilnih žrtava Domovinskog rata. Naposljetku, vijenac je položen kod spomenika hrvatskim stradalnicima Križnog puta.

Nastavljajući, isti gest ponovljen je i kod svih ostalih spomenika u naseljima koja se nalaze na području Grada Lipika, čime su gradski predstavnici jasno iskazali duboko ukorijenjeno poštovanje prema svima koji su svojim žrtvama doprinijeli stvaranju Republike Hrvatske te poslali jasnu poruku o važnosti čuvanja i odavanja počasti naslijeđu i vrijednostima koje su obilježile njegovu povijest.