Uručene nagrade za najljepšu ljetnu okućnicu Grada Lipika u 2021. godini

Najljepša ljetna okućnica Grada Lipika u 2021. godini jest ona koja pripada obitelji Sertić iz Lipika,  a sve prijavljene okućnice su se ove godine po prvi puta prijavile. Kao i ranijih godina, tako je i ove godine održan natječaj za najljepšu ljetnu okućnicu, koju organiziraju Grad Lipik i njegova Turistička zajednica, a u kojoj sudjeluju obitelji s područja Lipika i pripadajućih mu naselja.

Ova akcija lipičke Turističke zajednice pod nazivom “Najljepša ljetna okućnica Grada Lipika“ održava se već dugi niz godina, a cilj joj je potaknuti sugrađane na hortikulturno uređenje njihovih vrtova, ne samo na području samog Lipika, već i na području svih prigradskih naselja.

Osim obitelji Sertić, koja je ove godine osvojila prvo mjesto, drugom najljepšom ljetnom okućnicom proglašena je ona obitelji Skorupan iz Lipika, dok je na trećem mjestu okućnica obitelji Štimac iz Marinog Sela. Pozivamo Vas da ponekad i zastanete i pogledate  nagrađene okućnice. Okućnica obitelji Sertić je u Ulici Ante Starčevića u Lipiku, obitelji Skorupan je u Školskoj ulici u Lipiku , a obitelji Štimac u Ulici Marino Selo u Marinom Selu. Prilikom ocjenjivanja, stručni žiri kojeg su činili voditelj Turističke zajednice Lipika Hrvoje KovačićBožica Lukšić, viša stručna suradnica u Gradu Lipiku koja se bavi hortikulturom te supružnici Boris i Ewa Risek, prošlogodišnji pobjednici ove akcije, osim cjelokupnog dojma i uređenosti, u obzir je uzimao i prirodni ambijent i travnjak te raznolikost zelenila, cvijeća i ukrasnog bilja.

Priznanja i nagrade dobitnicima uručeni su danas u maloj vijećnici lipičke Gradske uprave, a uručio ih je lipički gradonačelnik Vinko Kasana s Hrvojem Kovačićem, voditeljem Turističke zajednice Lipika.

Trud obitelji koje su bile uključene u ovogodišnji natječaj nagrađen je bonovima u vrijednosti 1000, 500 i 250 kuna koji se mogu potrošiti u trgovinama i trgovačkim centrima po izboru dobitnika, ali i zahvalnicama te priznanjima za sudjelovanje.

1. mjesto – obitelj Sertić iz Lipika

2. mjesto – obitelj Skorupan iz Lipika

3. mjesto – obitelj Štimac iz Marinog Sela

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana prilikom uručivanja priznanja i nagrada sudionicima je zahvalio na tome što sudjeluju u ovoj akciji, jer, kako je istaknuo, to je za njih jedna dodatna aktivnost tijekom koje uređuju svoje vrtove i okućnice kako bi one bile lijepe, prvenstveno za njih same, ali i za druge sugrađane, turiste i slučajne prolaznike. – „Mi smo kao Grad putem Turističke zajednice prepoznali da je to dobar put jer ne možemo imati u potpunosti uređen grad, odnosno naselja, ako i oni koji ondje žive ne uređuju svoje okućnice.“, rekao je gradonačelnik, zahvalivši još jednom svima koji doprinose tome da živimo u što ljepšem okruženju.

Grad Lipik je poznat po „Sajmu cvijeća“ koji je već nadaleko prepoznat, istaknuo je gradonačelnik, izrazivši nadu da će sljedeće godine ova izuzetno popularna lipička manifestacija biti održana. On je podsjetio i na to da je jedna od infrastrukturnih komponenti unutar projekta Terme Lipik obnova lipičkog perivoja, koja je nedavno započela i kojom će vizura našeg Grada u potpunosti biti promijenjena u jednom pozitivnom aspektu.

Kako su sudionici ovogodišnjeg natječaja uredili svoje okućnice i koliko su u to truda uložili možete pogledati i na Facebook stranici TZ Lipik.