Uskoro kreće asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Antunovcu vrijednih 4,9 milijuna kuna

Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ovih dana  stigla je odluka kojom je Gradu Lipiku  odobren najviši iznos potpore od čak 4.899.766,81 kuna za projekt Rekonstrukcije prometnice i oborinske odvodnje CESTA N0102 u Antunovcu.

Glavna aktivnost projekta pod nazivom Rekonstrukcija prometnice i oborinske odvodnje CESTA N0102 u Antunovcu je rekonstrukcija prometnica koje se sastoje od asfaltiranja kolničke konstrukcije i uređenja jaraka oborinske odvodnje, a izgradnja će se provoditi na način da po postupku provedbe javne nabave, izabrani izvođač krene s izvođenjem radova sukladno ugovoru na izgradnji nerazvrstane ceste koja se sastoji od:

– Školske ulice duljine 674,54 m, širine kolnika 4 m,

– Male ulice duljine 824,62 m, širine kolnika 4 m,

– Gajske ulice duljine 583,19 m, širine kolnika 5 m.

Projekt će poboljšati prometnu povezanost gospodarskih objekata u vlasništvu šest obiteljskih gospodarstava i jednog poljoprivrednog obrta kao što su silosi, sušare, laktofrizi te farme koji su smješteni na nerazvrstanoj cesti N0102. Na navedenoj cesti se nalazi i javni vjerski objekt kojem će, nakon provedbe projekta, biti olakšan pristup.

Kako je i obećano tijekom kampanje, u proteklom periodu je pripremana projektno tehnička dokumentacija koja je zatim uspješno kandidirana na projekte ruralnog razvoja. Nakon uređenja okolnih naselja, poput Gaja, Marinog Sela i Poljane, došao je red i na Antunovac. Kao što se može i primijetiti, ne ulažemo samo u Grad Lipik, nego i u ruralna naselja. Ovo je svakako jedna financijska injekcija koja će dati doprinos i razvoju poduzetništva. U svakom slučaju, naš plan je asfaltirati ceste do kraja mandata u svim onim naseljima u kojima su one neasfaltirane, rekao je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika.