Uskrsna igra „Pisanice iz Lipika“

Uvodom u Veliki tjedan kršćanskog blagdana Uskrsa želimo potaknuti naše najmlađe, a i one malo starije na zajedništvo i optimizam. Radi trenutnih ograničenja bili smo primorani otkazati manifestaciju Grada Lipika Uskrsni sajam i Zekograd. Kako bi se unatoč nemogućnosti zajedničkih druženja u proljetnom parku mogli povezati i malo smetnuti s uma brige koje su nas zadesile predstavnici Grada Lipika, članovi akcije Grad Lipik prijatelj djece, Turističke agencije Lira i Turističke zajednice Grada Lipika Vas pozivaju da sudjelujete u igri „Pisanice iz Lipika”.

Draga djeco budite kreativni i uredite pisanicu s motivima Lipika koji je oduvijek bio poznat po ljekovitoj termalnoj vodi, grofovskim kupkama, ponosom grada Lipika – lipicancima, proizvodnji vode Studenac i Studena, staklom tvornice Lipik Glas u kojoj se proizvode automobilska stakla za luksuzne brendove Bentley, Lamborghini, Mc Laren…, perivoju koji je zaštićen spomenik parkovne arhitekture, bazenima, predivnoj prirodi koja nas okružuje, bogatoj povijesti, kulturi i brojnim manifestacijama.

Flomasterom, bojama, sličicama ili možda tehnikama naših starih koji su pisanice ukrašavali bojanjem i vezivanjem motiva u najlonske čarape…izbor materijala ostavljamo Vama na veselje, prikažite motive poput lipicanca, kočije, lipinog lista, proljetnica koje se mogu pronaći u parku, čaše, vode, vodoskoka, stakla, automobila, grofova Janković, grofice Jelke, Kursalona ili nekih od brojnih drugih znamenitosti poput Crkve sv. Franje Asiškog, Mramornih kupki i atrakcija poput Jelkine klupa i Jelkinog brijega, motiva s naših manifestacija Maskenbal, Uskršnji sajam, Zekograd, Sajam cvijeća, Dan zdravlja, Streetball, Ivanjski krijesovi… Ne želimo vas uplašiti, šalu na stranu, dovoljno je uhvatiti jedan mali detalj koji upravo Vas podsjeća na Lipik.

Fotografije svojih radova možete do 15. travnja dostaviti redakciji Lipičkog Compasa elektroničkom poštom na kontakt@compas.com.hr koji će objaviti Vaše uratke na facebook stranicama Lipičkog Compasa, Grada Lipika, Lipik vas čeka, a radovi će biti vidljivi i na stranicama Turističke agencije LIRA i Turističke zajednice Grada Lipika i ostalih turističkih subjekata.

Vaše radove koristit ćemo u budućnosti za izradu instalacije pisanica iz Lipika.

U želji da uskršnja poruka dopre do svih ljudi dobre volje, želimo Vam ovim putem od strane organizatora sretan i blagoslovljen Uskrs! Proslavite ga u miru, ljubavi i radosti!

Lipik vas čeka!