Uspješno održan još jedan Dan zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane u Lipiku 2014

Turistička zajednica grada Lipika u suradnji s Gradom Lipikom 15. lipnja 2014. godine, za posjetitelje lipičkog perivoja su pripremili niz sportsko rekreativnih i ostalih zanimljivih sadržaja.

Aleja kestenova i prostor ispred Mramornih i Kamenih kupki su cijele nedjelje bili u znaku vježbe i rekreacije gdje je održan drugi po redu “Dan zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane”. Osim bavljenja rekreacijom i raznim sportskim aktivnostima na otvorenom posjetitelji su mogli razgledati sadržaj kojeg su na oko 30 štandova nudili brojni OPG-i, udruge i tvrtke koje se bave proizvodnjom proizvoda za zdravu prehranu ili nude zdravstveno-rekreacijske usluge. Zdravstveni djelatnici Toplica Lipik su organizirali terapijske vježbe za kralježnicu uz stručno vodstvo na otvorenom i vodili posjetitelje na kupanje u bazenima s termalnom vodom. Turistička zajednica grada Lipika je pripremila niz sportsko rekreativnih aktivnosti za posjetitelje. Tako su pripremili više manjih igrališta gdje su posjetitelji mogli rekreativno sudjelovati u čak 13 sportova, od tenisa, badmintona, streličarstva, rukometa i drugih. Uz te sportove mogli su sudjelovati u biciklijadi “Stazama lipicanaca i kune” od perivoja do jezera Raminac i natrag, ili su mogli jahati na konjima koje je doveo Kasački klub Dijamant. Mnogi posjetitelji su bili privučeni vježbanjem članica i članova Hrvatskog street workout saveza pa su i sami probali vježbati s njima, kao i sudjelovati u Zumba partyju. Održana je i Prva utrka lipičkim perivojem koja je oživljela lipičku legendu o Jelki i izgubljenom prstenu. Stazu dugu 6 km su najbrže otrčali Giuliano Pierobon iz Pakraca i kod trkačica Ana Uzur iz Lipika. Završen je drugi po redu teniski turnir Lipik Open kojeg je osvojio Goran Barišić.

U predvečerje ispred Mramornih kupki je lokalni glazbeni sastav Arkana unplugged, u kojem sviraju i pjevaju sestre Martina i Ivana Pleše te Denis Horaček, zabavljao publiku veselim glazbenim taktovima.

FOTOGALERIJA Dan zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane