Uz veselje, pjesmu i ples u novu 2023. godinu

Kako proslava nove godine ne bi bila rezervirana samo za odrasle, već tradicionalno u Lipiku se održao i Dječji doček Nove godine za najmlađe stanovnike našeg grada.

U velikom grijanom šatoru u Udinskoj ulici naši su najmlađi sugrađani proslavili ulazak u novu godinu već u 20 sati! Uz igru, pjesmu i ples, brojne slastice i grickalice, u svečanom odbrojavanju pridružio im se i lipički gradonačelnik Vinko Kasana i otvorio šampanjac te poželio svima sve najbolje u 2023. godini.

Nakon zabave s animatorima uz dekorativnu rasvjetu u šatoru, djeca su se sa svojim roditeljima okupila vani gdje su puštali lanterne želja koje su blještavo otplovile u posljednju noć odlazeće godine noseći želje koje će se u novoj, nadajmo se, svima ostvariti.

Doček u znaku Jamesa Bonda

Ovogodišnji doček u Lipiku bio je pomalo tematski – u znaku svima znanog tajnog agenta 007, odnosno Jamesa Bonda.

Lipik, James Bond, Lipik Glas, Aston Martin, Centar umjetne inteligencije Lipik… Pitate se što im je zajedničko? – Osim po ljekovitoj termalnoj vodi, lipicancima, proizvodnji vode, prirodnim i kulturnim bogatstvima, Lipik je nadaleko poznat po tvornici stakla Lipik Glas u kojoj se proizvode stakla za renomirane brendove auto industrije.

Upravo su u Lipiku proizvedena stakla za novi model Aston Martina kojeg je u filmu vozio James Bond! Repliku u obliku 3D autića kakvog je tajni agent 007 vozio napravila je ekipa generacije programera umjetne inteligencije AI Centra Lipik, a tvornica Lipik Glas izradila je posebnu staklenu kutiju u kojoj je, posebno za ovu priliku model bio izložen.

Ovom prigodom mogao se kupiti prigodni suvenir u obliku privjeska na kojem je istoimeni autić i tako ponijeti uspomenu iz Lipika!

FOTOGALERIJA