VRO BLJESAK 1995. – 2023. Položeni vijenci i zapaljene svijeće poginulim hrvatskim braniteljima

Vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije Republike Hrvatske, operacija “Bljesak” započela je prije dvadeset i osam godina – 1. svibnja 1995. i u njoj je oko 7200 pripadnika Hrvatske vojske i specijalne policije za 36 sati oslobodilo 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija. U akciji su poginula 42 branitelja, dok ih je 162  ranjeno.

Povodom obilježavanja ove velike oslobađajuće vojno-redarstvene operacije predstavnici gradova Lipika i Pakraca predvođeni gradonačelnikom Lipika Vinkom Kasanom, predsjednikom lipičkog Gradskog vijeća Slobodanom Katunarom, pakračkom gradonačelnicom i saborskom zastupnicom Anamarijom Blažević, predsjednikom Gradskog vijeća Pakraca Miroslavom Ivančićem te gradskim vijećnicima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili lampione na spomen obilježjima u Lipiku i Pakracu.

Opis nije dostupan.

Ovom je prigodom istaknuta izuzetna važnost ove akcije u oslobađanju našeg zavičaja.

– “Ponosni na pobjedu, kao i na sve ono što smo dosad zajednički ostvarili, proslavimo u veselju ovaj značajni dan naše povijesti, sa zahvalnošću svima onima koji su položili živote i zdravlje za samostalnu Republiku Hrvatsku.”, istaknuo je gradonačelnik Kasana.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

U pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja BDM vlč. Oliver Kranjčić potom je služio svetu misu za poginule i preminule hrvatske branitelje.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.