Započela izgradnja Spomen parka Domovinskog rata u Lipiku

Jutros je započela prva faza izgradnje lipičkog Spomen parka Domovinskog rata, a radove je tijekom dopodnevnih sati obišao gradonačelnik Vinko Kasana u društvu Hrvoja Moćana, direktora poduzeća EXPERT GRADNJA j.d.o.o. čiji radnici izvode radove na izgradnji dijela ove građevine. Kako je ovom prilikom istaknuo gradonačelnik, ovo je svojevrstan poklon lipičkim braniteljima povodom predstojeće 29. obljetnice oslobođenja Lipika.

Budući Spomen park Domovinskog rata u Lipiku bit će smješten u produžetku Udinske ulice, u blizini željezničke pruge, ali i postojećeg spomenika braniteljima Varaždinske županije.

Njegovu elementarnu kompoziciju će činiti travnata livada promjera 40 metara obrubljena stazom gdje će se na jednom dijelu vanjskog ruba livade nalaziti memorijalni zid na kojem će kao glavni motiv biti uklesana imena poginulih branitelja. S vanjske strane zida, u smjeru rijeke Pakre postavit će se izložbeni primjerci svojevrsnog ratnog naoružanja, dok će pokraj zida biti izgrađen prikladni objekt u kojem će biti smještena memorijalna soba te prostori namijenjeni hrvatskim braniteljima Lipika.

Osim što će realizacijom izgradnje ovog memorijalnog mjesta Lipičani dobiti jednu ugodnu lokaciju za boravak, Spomen park Domovinskog rata u Lipiku projekt je kojim će se odati počast, hrvatskim braniteljima, istinskim herojima koji su iskazali nevjerojatnu hrabrost i koji su dali svoj život za slobodu.