Započeli radovi na izgradnji osnovne zajedničke infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Lipik 2

Područje Poduzetničke zone Lipik 2 opet je postalo gradilište. Poslije završenog objekta Poduzetničkog inkubatora Lipik prošle godine, krenuli su radovi na većem obuhvatu.

Naime, u tijeku su radovi na završetku osnovne zajedničke infrastrukture u cjelokupnoj zoni. Nakon početnih geodetskih izmjera, krenuli su konkretni radovi na kompletnoj infrastrukturi. Kako smo doznali od Davora Rohlika, predstavnika izvođača, trenutno se radi oborinska kanalizacija, DTK (distributivna telekomunikacijska kanalizacija) kablovi, elektro instalacije do svih parcela te kompletno uređenje ceste s nogostupom na obje strane. U radove je uključeno i postavljanje energetski učinkovite javne rasvjete.

Sveukupna vrijednost projekta iznosi 5.649.203,38 kuna. Od navedenog iznosa s 4.733.935,64 kuna projekt se sufinancira iz Europskih strukturnih investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15,01% ugovorenog iznosa financira se iz lipičkog gradskog proračuna.

U izgradnju Poduzetničke zone Lipik 2 do sad je uloženo preko 4 milijuna kuna iz nacionalnih izvora i proračuna Grada Lipika. Završetkom kompletne infrastrukture kroz ovaj projekt trebale bi se privući investicije i otvoriti nova radna mjesta na području Grada Lipika, što je u konačnici i cilj.

 

Podsjetimo se kako je gradonačelnik Vinko Kasana s direktoricom tvrtke PROMET GRAĐENJE d.o.o. Ankom Šutalo krajem prosinca prošle godine potpisao ugovor o izvođenju radova čiji je očekivani završetak predviđen krajem ove godine, a njihovom će realizacijom poduzetnicima na raspolaganju biti sva potrebna energetska, komunalna i prometna infrastruktura.

PROJEKT JE FINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ

Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost Grada Lipika