Započeli radovi u Ulici Đure Salaja u Dobrovcu

Polaganjem transportnog cjevovoda od strane djelatnika tvrtke Vode Lipik d.o.o. i gradskog komunalnog poduzeća Lipkom d.o.o., nakon čega će se pristupiti izradi kamenog zastora i asfaltiranju, danas su započeli radovi u Ulici Đure Salaja u Dobrovcu.

Zadovoljstvo rekonstrukcijom ove dobrovačke ulice iskazao je i predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Mladen Dolić, koji je u društvu Marijana Strganca, direktora poduzeća Lipkom d.o.o., tijekom dopodneva obišao početak radova.

Za vrijeme radova trajat će posebna regulacija prometa, ulaz u Ulicu Đure Salaja s DC47 bit će zatvoren za promet, ali moći će se prometovati ulicom s druge strane od ulaza iz ulice Stjepana Radića kod DVD-a Dobrovac.

Projektom rekonstrukcije Ulice Đure Salaja u Dobrovcu, službenog naziva „Rekonstrukcija prometnice s oborinskom odvodnjom“, planira se asfaltiranje cijele dužine ceste (822,91m) i uređenje kanala oborinske odvodnje. Širina asfaltnog nanosa trebala bi biti 3 metra, a vršit će se i izgradnja potpornih zidova, zaštita instalacija te rekonstrukcija, odnosno korekcija propusta.

Cilj ovog projekta, između ostalog, je potaknuti socijalnu i gospodarsku revitalizaciju područja Grada Lipika te doprinijeti održivom razvoju lokalne zajednice kroz poboljšanje dostupnosti komunalne infrastrukture, kao i uravnoteženom regionalnom razvoju. Tako bi se ujedno poboljšala prometna povezanost i kvaliteta usluga u prometu te lakša dostupnost javnim, gospodarskim i društvenim objektima, a poboljšali bi se svakako i  uvjeti življenja.