Završen još jedan uspješni Uskršnji sajam bogate ponude i predblagdanskog ozračja

Tradicionalni Uskršnji sajam u Lipiku, koji je održan 25. ožujka u dvorištu Toplica Lipik, pokazao je kako je ovo zasigurno jedna od najvećih sajamskih manifestacija ovog tipa u široj okolici.

Kvalitetna ponuda s pregršt zabave za sve dobne skupine, kako Lipika, tako i susjednih gradova te rijeke posjetitelja čiji je broj teško procijeniti – sve to bio je ovogodišnji Uskršnji sajam u Lipiku.

Na sajmu je sudjelovalo više od 80 izlagača, a u ponudi su se mogle vidjeti razne rukotvorine s uskrsnim motivima, suveniri, dječje igračke, nakit, kozmetika, pletiva i narodni vez, cvijeće i drugo ukrasno bilje, brojni jestivi proizvodi – od domaćeg kruha, proizvoda od meda, kolača, oraha, pekmeza, palačinki, prirodnih sokova pa sve do kupinovog vina, zaista se mnogo toga moglo degustirati, ali i kupiti. Od domaćih izlagača pa sve do onih iz šire regije, u Lipik su došli izlagači s područja Pakraca, Požege, Daruvara, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Velike Gorice i Zagreba.

Bilo je ovo osmo po redu izdanje Uskršnjeg sajma, a u prigodnom programu nastupili su mališani iz Dječjeg vrtića Kockica i učenici Osnovne škole Lipik. Osim igranja u Zekogradu, koji je ponudio razne igre, poligone za vježbanje i zabavu uz kuću Uskrsnog zeca i Zečju ostavu, veliko zanimanje za djecu i ove je godine probudila potraga za skrivenim pisanicama, ali i maskota Uskršnjeg zeca koja je animirala posjetitelje na čitavom prostoru na kojem se sajam odvijao. Također, u paviljonu Izvor bila je smještena nesvakidašnja izložba unikatnih drvenih pisanica koju je svakako vrijedilo pogledati, a od različitih vrsta drveća ju je izradio majstor Pero Antunović.

Uz cjelodnevnu glazbenu podlogu, posjetitelji su se mogli provozati turističkim vlakićem ili se pak zabaviti u lunaparku.

Organizacijski su sajam iznijeli Grad Lipik, Lipkom, Turistička agencija Lira i Turistička zajednica Grada Lipika koji su uz pomoć brojnih volontera učinili sve da se danas u Lipiku svi osjećaju ugodno, a s obzirom na prekrasno sunčano vrijeme, slobodno možemo reći kako je s ovim Uskršnjim sajmom u Lipiku započelo proljeće.

Više pogledajte u dvije velike galerije:

Uskršnji sajam u Lipiku – 1. dio (25.3.2018.)

Uskršnji sajam u Lipiku – 2. dio (25.3.2018.)