Akcija mjerenja vrijednosti tlaka i šećera u Lipiku

U sklopu projekta “Otvorimo vrata zdravlja” kojeg je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u subotu smo, uz podršku Grada Lipika, ispred prostora gradske tržnice održali Akciju mjerenja vrijednosti tlaka i šećera.

Posebno zahvaljumemo gđi Veroniki Prhal na podršci tijekom akcije i dobroj organizaciji i promociji akcije među građanima Lipika.

U sklopu akcije građanima su podijeljene jabuke kao simbol zdravlja i zdrave prehrane koju promoviramo ovim projektom. Zdravi životni izbori i njihovo prakticiranje najbolja su prevencija bolesti i briga za zdravlje.

Građani su se odazvali u lijepom broju, a akcija je održana uz pridržavanje preporuka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, vezano uz aktualnu panedemiju COVID-19.

II tijekom ove akcije osjetili smo potrebu naših građana, posebno starije životne dobi, da se s njima razgovara, da ih se čuje. Naši su članovi odradili dobar posao. Bilo je ozbiljnih razgovora, ali bilo je i smijeha. Smijeh je – lijek. Razgovor također liječi.

Akciju je popratio Compas, lipički portal i mjesečnik.