O gradonačelniku

Vinko Kasana, bacc. ing. agr.

Rođen 1. svibnja 1968. u Pakracu. Osnovnu školu završio je u Brekinskoj i Poljani, a srednju poljoprivrednu u Križevcima. Na tamošnjem Visokom gospodarskom učilištu diplomirao je smjer ratarstvo.

Prvo zaposlenje bilo je u poljoprivrednoj apoteci, nakon čega se je zaposlio u upravnom odjelu Požeško-slavonske županije. Potom prelazi u Hrvatski stočarsko selekcijski centar gdje obavlja poslove kontrolora isplate poticaja poljoprivrednicima, a vodio je i evidenciju stočnog fonda. Nakon ustrojavanja Hrvatske poljoprivredne agencije (HPA) tri godine bio je na dužnosti pročelnika županijskog ureda HPA, a do izbora za gradonačelnika Grada Lipika bio je kontrolor isplate poticaja.

Bio je vijećnik s najduljim stažem u Gradskom vijeću Grada Lipika, a tu dužnost obavljao je 16 godina, odnosno od 1997. godine. Od 2005. do 2009. bio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika, a do 2013. zamjenik predsjednika. U svom dugogodišnjem radu u Gradskom vijeću najviše se bavio poljoprivrednom problematikom, ali i razvojem lokalnog gospodarstva, poboljšanjem infrastrukture te promicanjem kulture. Svojim radom uvijek je nastojao doprinijeti općem dobru lokalne zajednice i svih njezinih stanovnika te ih potaknuti na međusobnu suradnju.

Hrvatski je branitelj s više od tisuću dana u Domovinskom ratu te sudionik akcija Bljesak i Oluja.

Oženjen, otac dvoje djece. Služi se mađarskim i njemačkim jezikom. Bavi se uzgojem ratarskih kultura, a u slobodno vrijeme i biciklizmom.

Skip to content